Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 09:31

Втрачають роботу і йдуть рибалити в джунглі, де їх вбивають тигри

Втрачають роботу і йдуть рибалити в джунглі, де їх вбивають тигри
Чоловіки готуються до виходу в джунглі / СУБХАДЖІТ НАСКАР

В Індії, у дельті Сундербана, в останні роки понад 3 тис. жінок втратили чоловіків в результаті нападу тигрів. Відтак їх називають "тигровими вдовами".

Дельта Сундербана - найбільший мангровий ліс у світі. Він тягнеться між Бангладеш на сході та Індією на заході. Там часті циклони і повені. З роками вилов риби в прісноводних річках і струмках регіону скоротився через забруднення води і підвищення рівня моря. Про це пише Vice.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили із в'язниці духовного лідера нації

"Місцеві жителі, які переважно рибалки і фермери, ризикують, заходячи глибше в ліс, на територію тигрів, щоб добути їжу, тобто ловити рибу, крабів і збирати мед. 3 тисячі тигрових вдів - помірна оцінка. Там є кілька сіл, де в кожному 2-му будинку є тигрова вдова", - каже президент Асоціації рибальських товариств Південної Бенгалії Прадіп Чаттерджі.

Одна поїздка в джунглі може принести фермеру до 270 грн в перерахунку. А за день робочого на фермі часто платять тільки 84 грн.

У більшості фермерів немає дозволів працювати в джунглях - близько 15 тис. чоловіків мають дозволи, але вчетверо більше ходять в ліс незаконно. Такі жителі не вимагають компенсацій за смерть рідного, боячись суду. Вони навіть бояться повідомляти про смерті.

Мангрові ліси – один із найбільших ареалів проживання бенгальських тигрів, які перебувають під загрозою зникнення. Вони зустрічаються тільки на Індійському субконтиненті. З підвищенням рівня води і прониканням людини в джунглі зростають зустрічі з тиграми, що призводить до скорочення популяції тварин.

2020 рік був особливо суворий. За словами місцевих жителів, з квітня загинули не менш як 60 чоловіків. Причина в тому, що групи чоловіків повернулися в регіон з великих міст, де втратили роботу. Відтак, аби прогодувати сім'ї, ідуть у джунглі. Уряд дає грошову компенсацію за смерть у випадках, коли люди не заходили в заборонені зони і працювали легально.

Зараз ви читаєте новину «Втрачають роботу і йдуть рибалити в джунглі, де їх вбивають тигри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути