пʼятниця, 16 вересня 2016 13:59

Вірус Зіка, малярія, черевний тиф - чим може закінчитися поїздка на Гаїті
7

Фото: Софія Дорсі

26-річна українка Софія Дорсі відвідала одну з найбідніших країн світу — Гаїті. Розповіла Gazeta.ua, як готувалася до поїздки в республіку.

"На Гаїті поширені такі хвороби, як: вірус Зіка, малярія, черевний тиф та гепатити А і В. Вірус Зіка та малярію переносять комарі. Заздалегідь обробила весь свій одяг спреєм від комарів. Ще декілька пляшечок взяла в дорогу. Одягала світлі речі з довгими рукавами, довгі спідниці й сукні. Уберегтися від малярії можна спеціальними медикаментами. Однак ліки, рецепт на які мені виписав медик, мали дуже серйозні побічні ефекти — проблеми з серцем, параноя, галюцинації, які можуть тривати роками після прийому. Тому я відмовилася приймати їх, хоча й купила за 55 доларів. Інші ліки, знаю, значно дешевші. Однак жодні не дадуть 100-відсоткової гарантії, що не захворієш на малярію", - розповіла вона.

Черевний тиф та гепатити А і В можна підчепити через їжу та воду.

"Воду пили лише бутильовану, куплену. На Гаїті серйозна антисанітарія. Я та п'ятеро моїх друзів проживали в місіонерському будиночку, оточеному миротворчою базою ООН. Вони постачали нам нібито очищену воду, однак нам рекомендували її все одно не пити. Не хотілося ображати місцевих, довелося їсти, що нам готували, — щодня рис, смажену курку, смажений банан (plantain – ред.), що сам по собі не солодкий, а після приготування на смак як картопля. Уберегтися від черевного тифу також можна за допомогою відповідних ліків. Але я їх не вживала. Слава Богу, ніхто з нас небезпечної хвороби не підчепив", - зазначила українка.

За її словами, на Гаїті дуже смачна кава.

"Купила декілька пакунків для друзів", - додала вона.

Нагадаємо, 2010 року на Гаїті відбувся землетрус. За офіційними даними, кількість загиблих сягнула 222 570 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляжі Гаїті завалили сміттям

Зараз ви читаєте новину «Вірус Зіка, малярія, черевний тиф - чим може закінчитися поїздка на Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути