неділя, 04 грудня 2016 15:08

В Узбекистані обрали нового президента

В Узбекистані обрали нового президента

В Узбекистані проходять вибори президента. Центральна виборча комісія Узбекистану повідомила про те, що на 14-ту годину за місцевим часом, проголосувало вже понад 61% виборців. Це майже вдвічі перевищило поріг (33%), який необхідний для визнання виборів такими, що відбулися передає Сегодня.

"У Центральну виборчу комісію Республіки Узбекистан в онлайн режимі надходить інформація про хід голосування на виборах Президента Республіки Узбекистан, яке розпочалося сьогодні о 6.00 годині ранку. Станом на 14:00 з 20 млн 428 тисяч 891 громадян, внесених до списків виборців, вже проголосувало 61,37% виборців. Процес голосування триває", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, поріг для визнання виборів такими, що відбулися становить 33%, був досягнутий в 11:00 за місцевим часом.

Позачергові вибори в Узбекистані були призначені після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року. Правив країною 25 років.

В Узбекистані вранці в неділю, 4 грудня, почалися президентські вибори. На цей пост претендують чотири кандидати - в. о. глави держави Шавкат Мирзийоєв, а також посадовці, що входять до керівництва трьох національних партій - Хатамжон Кетмонов, Сарвар Отамурадов і Нарімон Умаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гульнару Карімову отруїли та закопали бульдозером

За півдня в Узбекистані проголосували 56% громадян. До вечора явка наблизиться до 100%. Приблизно стільки ж отримає Шавкат Мирзийоєв.

Ніхто не сумнівається, що новим султаном Республіки Узбекистан стане Мирзиеев. Саме він є тимчасово виконуючим обов'язки президента країни. Він також є прем'єр-міністром Узбекистану Шавкат Мирзийоєв, який був головою комісії з організації похорону Карімова.

Зараз ви читаєте новину «В Узбекистані обрали нового президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути