неділя, 17 липня 2016 06:03

В результаті перевороту в Туреччині загинули 265 осіб

В результаті перевороту в Туреччині загинули 265 осіб

Під час путчу в Туреччині загинули 265 осіб: 104 військові, решта цивільні.

Кількість жертв зіткнень у Туреччині в ході невдалого військового перевороту зросла до 265 осіб, з них 104 військові, решта - цивільні особи.

Про це повідомили в адміністрації президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, передає BBC.

Як сказано в повідомленні, при спробі військового перевороту було вбито 104 заколотника, решта 161 жертва - цивільні особи. З них 20 осіб брали участь в зіткненнях на стороні бунтівних військових. Кількість поранених оцінюється в 1500 осіб.

Раніше було повідомлено, що в результаті спроби державного перевороту в Туреччині загинула 161 людина і 1440 отримали поранення.

У суботу парламент, будівля якого серйозно постраждала під час подій минулої ночі, почав екстрене засідання. На ньому всі чотири присутні в палаті фракції засудили спробу перевороту.

Всього після повстання заарештовано 2389 осіб, включаючи високопоставлених військових. Також втратили свої пости 2745 суддів різних рівнів, включаючи суддю Верховного суду країни Альпарслана Альтана.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Президент Ердоган закликав владу США видати Туреччині Ґюлена. З іншого боку, за словами держсекретаря США Джона Керрі, американська влада проведе розслідування і прийме відповідне рішення, якщо Туреччина надасть докази провини Гюлена.

Зараз ви читаєте новину «В результаті перевороту в Туреччині загинули 265 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути