вівторок, 21 лютого 2017 22:19

У Великій Британії введуть власний "закон Магнітського"

У Великій Британії введуть власний "закон Магнітського"

У Великій Британії створили власний "закон Магнітського".

Про це пише The Guardian.

"Група з 50 депутатів від восьми політичних партій Британії ініціювали внесення поправок до частини законодавства під назвою Акт кримінальних фінансів. Поправки стосуються винних у порушеннях прав людини осіб, проти яких можуть бути запроваджені санкції, наприклад заморожені активи. Документ був ухвалений одностайно", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розширили "список Магнітського"

Заступник міністра внутрішніх справ Бен Уоллес на дебатах закликав депутатів визнати, що уряд діє таким чином після "жорстокого вбивства Магнітського в Росії". Документ має розглянути палата лордів. Очікується, що з його ухваленням проблем не буде. Після цього він набуде статусу закону.

Закон Магнітського був прийнятий у США в 2011 році і спочатку передбачав введення персональних санкцій проти ряду російських чиновників, винних у смерті юриста Сергія Магнітського. Магнітський помер у СІЗО в Москві після року утримання за ґратами в умовах, які правозахисники охарактеризували як "тортурні". Як вважають колеги юриста в фонді Hermitage, кримінальну справу було заведено на нього в помсту за розкриття крупної податкової афери.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії введуть власний "закон Магнітського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути