понеділок, 01 лютого 2016 22:51

США розширили "список Магнітського"

США розширили "список Магнітського"

Держдепартамент США вніс п'ятьох людей до списку санкцій "список Магнітського". Про це повідомило в понеділок американське міністерство фінансів.

Так, в оновлений варіант списку внесені виходець із Севастополя Олексій Аничин, який в повідомленні названий громадянином України, а також громадяни РФ Євген Антонов, Борис Кібіс, Павло Лапшов, Олег Урзумцев.

Список планували розширити ще минулої п'ятниці, проте у держсекретаря США виникли додаткові питання і очікується, що про нові санкції буде оголошено вже цього тижня.

Нагадаємо, закон Магнітського був прийнятий у США в 2011 році і спочатку передбачав введення персональних санкцій проти ряду російських чиновників, винних у смерті юриста Сергія Магнітського.

С.Магнітський помер у СІЗО в Москві після року утримання за ґратами в умовах, які правозахисники охарактеризували як "тортурні". Як вважають колеги юриста в фонді Hermitage, кримінальну справу було заведено на нього в помсту за розкриття крупної податкової афери.

Зараз ви читаєте новину «США розширили "список Магнітського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути