пʼятниця, 17 лютого 2017 08:55

У США засудили українського хакера

У США засудили українського хакера
Фото:vkurse.ua

Суд Нью-Джерсі засудив українського хакера Сергія Вовненка до 41 місяця в'язниці. Його звинуватили в крадіжці даних з банківських карток.

Засуджений повинен виплатити штраф у розмірі $83,368 тис. Вийти на свободу він може раніше. Цю думку висловив його адвокат. Пояснив, що 32 місяці чоловік вже провів за ґратами. Про це повідомляє reuters.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакують Велику Британію

Чоловік відомий в інтернеті як Flycracker і Darklife. За період з 2010 по 2012 рік зламував комп'ютери, які належать приватним особам і компаніям. Крав імена користувачів і паролі банківських рахунків, карток та інших онлайн-сервісів.

Чоловік використовував ботмережу з 13 тис. комп'ютерів, заражених шкідливими програмами. Жив у Неаполі. У червні 2014 року був арештований владою Італії. У жовтні наступного року його екстрадували до США.

У Лос-Анджелесі заарештований вихідець з РФ Олександр Твердохлібов. 29-річного чоловіка підозрюють у розкраданні грошей з банківських рахунків за допомогою кібератак.

Зараз ви читаєте новину «У США засудили українського хакера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути