вівторок, 20 вересня 2016 08:23

США різко засудили Росію: планують переглянути співпрацю

США різко засудили Росію: планують переглянути співпрацю
Фото: rbc.ua

Державний департамент США планує переглянути угоду з Росією щодо Сирії через обстріл гуманітарного конвою ООН під Алеппо.

Про це йдеться в заяві речника Держдепу Джона Кірбі, передає "Укрінформ".

"Сполучені Штати обурені повідомленнями про те, що поблизу Алеппо була обстріляна колона гуманітарної допомоги. З огляду на кричуще порушення режиму припинення бойових дій, ми переглянемо майбутні перспективи співпраці з РФ", - ідеться в документі.

Зазначається, що США понад тиждень закликали Москву виконати зобов'язання, взяті нею в Женеві з метою полегшення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги для сирійського народу. За цей час сирійський режим неодноразово відмовляв конвоям ООН у в'їзді. 19 вересня режим Асада нарешті надав дозвіл на просування. Пункт призначення цього конвою був відомий сирійському режиму і Російській Федерації.

"Угоду про перемир'я укладали не сирійці. Про припинення вогню ми домовлялися з Росією. Сирійська урядова армія безконтрольно наносила удари, у тому числі по гуманітарних конвоях. Москва мала би контролювати Башара Асада, чиї інтереси вона захищає", - наголосив державний секретар США Джон Керрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирійська армія заявила про припинення перемир'я

Як відомо, у сирійській провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою було вбито 14 волонтерів "Червоного півмісяця". За повідомленням Сирійського моніторингового центру, авіаудари були здійснені або сирійськими або російськими літаками. Всього з моменту заяви про припинення перемир'я в Алеппо було скоєно 35 авіаударів.

Режим припинення вогню у Сирії оголосили 12 вересня. Про нього США та Росія домовилися 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «США різко засудили Росію: планують переглянути співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути