четвер, 08 грудня 2016 14:46

Сонячний літак уперше підкорить стратосферу

Сонячний літак уперше підкорить стратосферу

44-річний швейцарський пілот Рафаель Домьян уперше в історії спробує здійснити політ у стратосферу на "сонячному" літаку, повідомляє The Local.

Прототип свого літака під назвою SolarStratos Домьян представив журналістам 7 грудня в ангарі на аеродромі швейцарського містечка Пайерн. Це - літальний апарат на сонячних батареях, здатний здійснювати польоти у стратосфері на висоті 25 км над рівнем моря.

Літак важить 450 кг. Сонячні батареї площею 22 кв м розташовані на крилах, розмах яких – майже 25 м. У кабіні можуть розміститися пілот і два пасажири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли "чорний ящик" літака, в якому загинули 47 людей

Подорож у стратосферу триватиме близько 5 год. 2 год. літак підійматиметься на задану висоту; 15 хв перебуватиме на ній; ще 3 год. потрібно на зниження.

"Наша мета – продемонструвати, що сучасні екологічні технології дають набагато більше можливостей, ніж викопні види палива", - зазначив Домьян.

Випробування літака заплановані на лютий 2017 року, перший політ у стратосферу – на 2018 рік.

Цьогоріч співвітчизники Домьяна – Бертран Пікар і Андре Боршберг – завершили першу навколосвітню подорож на літаку на сонячних батареях. Їхнє повітряне судно Solar Impulse 2 встановило низку рекордів. Проте до стратосфери не піднімалося.

Зараз ви читаєте новину «Сонячний літак уперше підкорить стратосферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути