неділя, 27 листопада 2016 01:22

Росія встановить комплекси космічного контролю в окупованому Криму

Росія встановить комплекси космічного контролю в окупованому Криму

Росія планує розгорнути нові комплекси системи контролю космічного простору в анексованому Криму, на Алтаї, Далекому Сході та у Бурятії.

Про це в ефірі радіостанції "Life Звук" повідомив заступник командувача космічними військами Повітряно-космічних сил Росії з випробувань полковник Андрій Івашина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує війська повітряно-космічної оборони в Криму

"У найближчі роки на території Російської Федерації буде розгорнута мережа новітніх комплексів системи контролю космічного простору. Це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю та оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Алтайського краю подібні комплекси планується розгорнути і в інших регіонах Росії - на Далекому Сході, в Республіці Бурятія і в Криму", - заявив Івашина.

Він додав, що комплекси побудовано на новій елементній базі, що дозволить "у багато разів збільшити їх бойові можливості", а з введенням їх у дію ВКС Росії будуть здатні "постійно контролювати навколоземний простір за всіма нахилами і у максимальному діапазоні висот".

Раніше американський Держдепартамент висловлював стурбованість у зв'язку з розміщенням під Калінінградом зенітно-ракетних комплексів С-400 і балістичних ракет "Іскандер", здатних нести ядерні боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Росія встановить комплекси космічного контролю в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути