субота, 29 листопада 2014 18:11

Росія готує війська повітряно-космічної оборони в Криму

Росія готує війська повітряно-космічної оборони в Криму
Фото: kp.ru

Війська повітряно-космічної оборони відновлюють кримську космічну інфраструктуру, в тому числі станції в Севастополі та Євпаторії. Про це розповів командувач військами ВКО генерал-лейтенант Олександр Головко, повідомляє Інтерфакс.

"Відновленню угруповання військ ВКО на території Кримського федерального округу приділяється особлива увага. Географічне розташування Криму дає великі переваги для вирішення завдань контролю космічного простору і управління космічними апаратами", - сказав він.

Він зазначив, що об'єкти інфраструктури, озброєння та військова техніка Севастопольського та Євпаторійського вузлів були доведені "до жалюгідного стану".

"Це було однією з причин відмови від використання в системі попередження про ракетний напад інформації від РЛС "Дніпро", розташованої в Севастополі. Нашим першочерговим завданням є відновлення інфраструктури та переозброєння військових частин військ ВКО на півострові", - стверджує Головко.

Він також повідомив, що цього року завершуються заходи щодо остаточного формування в Євпаторії окремого командно-вимірювального комплексу.

"Розпочато поставки сучасного озброєння і військової техніки, в тому числі перспективних комплексів контролю космічного простору. Прийнято рішення про відновлення системи попередження про ракетний напад. В даний час організовано роботу спільної з представниками промисловості комісії з визначення конкретних заходів з продовження терміну служби (технічного ресурсу) РЛС в Севастополі", - говорить він.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує війська повітряно-космічної оборони в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути