вівторок, 21 лютого 2017 12:07

Росія придумала, як обійти санкції ЄС

Росія придумала, як обійти санкції ЄС

Росія має намір домовитися з Іраном про постачання газових турбін для двох електростанцій в Криму. У такий спосіб сподівається обійти санкції Європейського Союзу.

Про це заявив глава російської корпорації "Ростех" Серій Чемезов, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Відповідно до санкцій ЄС, європейським приватним особам і компаніям заборонено продавати енергетичні технології в Крим через його анексію Росією.

- Так, ми маємо проблеми з турбінами, тому що Німеччина і деякі інші європейські країни заборонили поставки в Крим. Ми ведемо переговори з Іраном, вони виробляють схожі турбіни, - сказав Чемезов під час брифінгу в Абу-Дабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Естонії виступила за збереження антиросійських санкцій

Контракт з Іраном планують підписати найближчим часом. Поки що сторони не узгодили ціну.

Росія будує в Криму дві електростанції загальною потужністю 940 МВт. Завершення першої черги станцій заплановане на кінець 2017 року, другої – на 2018 рік.

Питання про закупівлю газових турбін було відкрите. Зарубіжні постачальники, найвірогіднішим з яких була німецька компанія Siemens, ризикували потрапити під санкції. Іранські турбіни виробляє компанія Mapna, швидше за все, за ліцензією Siemens. Якщо Росія домовиться про постачання обладнання з Ірану, це загрожує лише судовим спором між Siemens і Mapna, зазначають юристи.

Зараз ви читаєте новину «Росія придумала, як обійти санкції ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути