четвер, 29 грудня 2016 02:16

Промова Керрі роздратувала Нетаньягу

Промова Керрі роздратувала Нетаньягу

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звинуватив держсекретаря США Джона Керрі в проголошенні антиізраїльської промови. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Виступ Керрі сьогодні був спрямований проти Ізраїлю, як і резолюція Радбезу ООН, яку він просував", - заявив прем'єр-міністр.

Нетаньягу вважає, що під час своєї промови Керрі був "одержимо зосереджений" на проблемі ізраїльських поселень на окупованих територіях.

На думку ізраїльського прем'єра, держсекретар США практично не торкнувся кореня проблеми, а саме "небажання палестинців визнати державу Ізраїль в яких би то не було кордонах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна висловила свою позицію щодо Ізраїлю та Палестини

У середу, виступаючи в Держдепі США, Керрі заявив, що перспектива врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за принципом співіснування двох держав - ізраїльського і палестинського - наразі знаходиться під загрозою.

Він також підкреслив, що резолюція ООН, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на окупованих землях, відповідає американським цінностям.

Мова йде про прийняту в п'ятницю резолюцію ООН із закликом "негайно і повністю припинити всю поселенську діяльність на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим".

Діюча адміністрація США відмовилася накладати вето на резолюцію і проінструктувала американських дипломатів утриматися під час голосування.

Зараз ви читаєте новину «Промова Керрі роздратувала Нетаньягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути