понеділок, 02 січня 2017 04:25

Новий генсек ООН розповів про своє новорічне бажання

Новий генсек ООН розповів про своє новорічне бажання

Антоніу Гутерріш, який з 1 січня вступив на посаду генерального секретаря ООН, висловив бажання зробити 2017-й роком миру.

Про це він заявив в своєму першому посланні до міжнародного співтовариства, передає "Радіо Свобода".

"Я закликаю вас в цей Новий рік разом зі мною дати спільну новорічну обітницю: давайте поставимо на перше місце питання досягнення миру. Нехай 2017-й рік стане для всіх нас – простих громадян, урядів, керівників – роком боротьби за подолання наших розбіжностей. Давайте проявляти солідарність і співчуття в повсякденному житті і налагоджувати діалог на основі шанобливого ставлення один до одного, попри відмінності в політичних підходах", - заявив Гутерріш.

Він додав, що докладатиме зусиль, для вирішення проблем людей, які стали заручниками воєн і конфліктів в таких країнах, як Сирія, Південний Судан, Ємен, Бурунді.

"У цих війнах немає переможця, є тільки переможені", - сказав глава ООН.

67-річний португалець Антоніо Гутерріш був прем'єр-міністром Португалії з 1995 по 2002 рік, з 2005 до 2015 обіймав посаду Верховного комісара ООН у справах біженців. Державним радником Португалії він став в квітні 2016 року. На посаді генерального секретаря ООН Гутерріш буде перебувати до 31 грудня 2021 року. На цій посаді він змінив корейця Пан Гі Муна.
Зараз ви читаєте новину «Новий генсек ООН розповів про своє новорічне бажання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути