пʼятниця, 27 січня 2017 14:43

Назвали найтолерантніші до корупції країни

Назвали найтолерантніші до корупції країни

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила щорічний звіт щодо рівня сприйняття корупції в різних країнах світу. Найгірший можливий показник у ньому – 0 балів; найкращий – 100.

Перелік країн, у яких корупцію сприймають найменше, очолюють Данія та Нова Зеландія (90 балів). За ними в першій десятці розташувалися Фінляндія, Швеція, Швейцарія, Норвегія, Сингапур, Нідерланди, Канада, Німеччина, Люксембург і Велика Британія.

Аутсайдерами рейтингу стали Сомалі (10 балів, останнє місце), Південний Судан, Північна Корея, Сирія, Ємен, Судан, Лівія, Афганістан, Гвінея-Біссау, Венесуела та Ірак.

Україна в індексі сприйняття корупції посіла 131-е місце серед 176 досліджених країн. Цю сходинку із показником 29 балів разом з нею розділили Казахстан, Непал, Росія та Іран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук зробив відверту заяву про корупцію

Порівняно з 2015 роком Україна покращила свій рейтинг і отримала на 2 бали більше. Проте цього замало для держави, в якій подолання корупції визначили головним пріоритетом, зазначає українське представництво Transparency International.

Рейтинг формують на основі оцінок міжнародних фінансових аналітиків і правозахисників. Показники не означають рівня скорумпованості країни, наголошують дослідники. Йдеться про сприйняття корупції. Країни з найкращими показниками мають високий рівень свободи преси, доступ громадськості до інформації про бюджет. Також відрізняються непідкупністю можновладців і незалежними судовими органами. Країни з найнижчими балами характеризуються недобросовісним управлінням, неблагонадійними державними інститутами та недостатнім рівнем незалежності ЗМІ.
Зараз ви читаєте новину «Назвали найтолерантніші до корупції країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути