середа, 25 січня 2017 10:22

Українська корупція сягла рівня Росії

 

Україна посіла 131 місце у світовому індексі сприйняття корупції за 2016 рік. Щабель розділила з Росією, Казахстаном, Непалом та Іраном.

Про це йдеться у звіті Transparency International Україна.

Зазначають, що Україна отримала на 2 бали більше, ніж торік - 29 із 100 можливих.

 

"Найбільше балів Україні принесло дослідження World Justice Project Rule of Law Index, яке враховують в побудові СРІ. Показник нашої держави в ньому зріс на +10 балів порівняно з минулими роками. Це пов'язано зі зменшенням використання службового становища в органах виконавчої влади (показник покращився на 14 процентів), у поліції та збройних силах (показник покращився на 6 процентів), але в судовій гілці влади ситуація залишилася такою ж, що і за часів режиму Януковича. Про цю проблему свідчить дослідження World Competitiveness Yearbook, яке принесло цього року Україні +3 бали", - йдеться в повідомленні.

Freedom House Nations in Transit дала Україні 4 бали. Найголовнішими змінами експерти назвали підзвітність державних закупівель завдяки системі ProZorro, державне фінансування партій, перші розслідування НАБУ, участь громадськості в антикорупційних реформах. Водночас виклики дослідження визнали слабкість інституцій, які мають забезпечувати верховенство права, надмірну зарегульованість економіки та зосередження влади в руках олігархічних кланів.

Бізнес відняв в України бали через значну корупцію під час розподілу державних коштів і нездатність судової системи перешкодити цьому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук зробив відверту заяву про корупцію

2016 року не вдалося посадити в тюрму жодного корупціонера. Про це заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький. Причиною назвав небажання суддів слухати справи.
Зараз ви читаєте новину «Українська корупція сягла рівня Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути