неділя, 13 листопада 2016 22:35

На виборах у Молдові не вистачило бюлетенів

На виборах у Молдові не вистачило бюлетенів

Член Центральної виборчої комісії Серджіу Гурдуза попросив вибачення за те, що держава не була в змозі забезпечити виборців бюлетенями і висловлює жаль у зв'язку з недоліками в процесі голосування.

Про це повідомляє УНІАН.

"Я прошу вибачення у громадян, які не встигли і не зможуть проголосувати. Як у тих, хто за кордоном, так і в тих, хто в країні, яким довелося пройти шлях у сотні кілометрів, але їм не вистачило бюлетенів. З мого боку буде помилкою сказати, що це відбулось через законодавство. Повинен визнати, що держава виявилася неспроможною забезпечити право голосу кожного", - сказав Гурдуза.

Водночас голова ЦВК Аліна Руссу констатувала, що мобілізація населення перевершила всі очікування. Виборчі дільниці в Молдові закрилися о 21:00.

Явка на виборах становила 53,3%. Але це ще не остаточні результати. У зв'язку з різницею в часі деякі виборчі дільниці за кордоном ще не закрилися. У першому турі явка становила 48,95%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові триває другий тур президентських виборів

До 20:00 проголосували близько 1,58 млн громадян, що становить 52,8% виборців. За кордоном проголосували понад 125 тис. громадян.

У другий тур виборів президента Молдови вийшли представник Партії соціалістів Ігор Додон, який вважається проросійським кандидатом. Він набрав у першому турі 47,98% голосів. А також лідер європейської партії "Дія і справедливість" Майя Санду, яка в першому турі заручилася підтримкою 38,71% виборців.

Зараз ви читаєте новину «На виборах у Молдові не вистачило бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути