середа, 13 січня 2016 19:54

МЗС закликає українців бути пильними, перебуваючи в Туреччині та Єгипті

МЗС закликає українців бути пильними, перебуваючи в Туреччині та Єгипті
Фото: 24tv.ua

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України, які планують поїздки до Туреччини та Єгипту або вже перебувають на території цих країн проявляти підвищену пильність і обережність.

Про це йдеться у рекомендаціях, опублікованих на сайті відомства, у зв'язку зі здійсненням низки терористичних актів на території цих країн.

Так, українців також закликають не відвідувати місця масового скупчення людей (культові споруди, відомі історичні пам'ятки, великі торговельно-розважальні комплекси тощо), уникати перебування поруч з адміністративними будівлями й обмежити користування місцевим громадським транспортом.

У МЗС наголошують, що під час перебування в Туреччині громадянам України варто постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, неухильно виконувати всі вказівки та рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, а також завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

Натомість українцям, які перебувають у Єгипті, категорично не рекомендують їздити на північ і в центральну частину Синайського півострова, а також перебувати в пустельних районах на захід від долини ріки Ніл. Під час відвідування північного узбережжя Єгипту, Каїру, туристичних місць у долині Ніл, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургади, Ель-Гуни, Сафаги, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба) українським туристам радять виявляти підвищену пильність.

"У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання", - додали в МЗС.

Нагадаємо, вчора в центрі Стамбула пролунав вибух, у результаті якого загинули 11 осіб. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що вибуховий пристрій привів у дію смертник із Сирії. За даними генерального консула України, українські громадяни під час теракту не постраждали.

Зараз ви читаєте новину «МЗС закликає українців бути пильними, перебуваючи в Туреччині та Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути