пʼятниця, 12 березня 2021 13:16

Кожен 40-й малюк у світі - близнюк

Кожен 40-й малюк у світі - близнюк
Двійнята-близнюки / Reuters

Згідно з дослідженням в останні роки в світі народжується найбільша зафіксована кількість близнюків.

Майже кожен 40-й малюк тепер близнюк. Щорічно народжується понад 1,6 млн таких дітей. Про це йдеться в статті, опублікованій в науковому журналі Human Reproduction. Про це пише Gulf News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близнюки побралися з близнючками, але іноді їх плутають

"Відносна і абсолютна кількість близнюків у світі більша, ніж будь-коли з середини ХХ століття. Це, ймовірно, рекордно високий показник", - каже один із авторів дослідження, професор Крістіан Монд з британського Оксфордського університету.

За його словами, поширення допоміжних репродуктивних технологій в розвинених країнах з 1970-х сприяло зростанню кількості багатоплідних пологів та матерів, які народжують в старшому віці, коли вірогідність народити двійнят і близнюків вища.

Причинами народження близнюків були також: частіше використання протизаплідних засобів, і жінки, які вирішили створювати сім'ї в старшому віці, та зниження загальної фертильності населення.

Для дослідження зібрали дані зі 135 країн за період з 2010-го по 2015 рік. За їх словами, рівень народжуваності близнюків найвищий в Африці. На думку одного з дослідників, зростання кількості близнюків в бідніших частинах світу викликає занепокоєння.

"Подвійні пологи пов'язані з вищим рівнем смертності серед немовлят, великою кількістю ускладнень для матерів і малюків під час вагітності, під час і після пологів", - сказав Монд.

Найбільші проблеми виникають у близнюків в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Зокрема в Африці на південь від Сахари багато близнюків втрачають своїх братів і сестер в 1-й рік життя. Приблизно 2-3 тис. щорічно.

Зараз ви читаєте новину «Кожен 40-й малюк у світі - близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути