неділя, 28 квітня 2024 13:56

Ілон Маск несподівано прибув до Китаю

Ілон Маск несподівано прибув до Китаю
Засновник Tesla Ілон Маск поїхав до Китаю. Фото: gettyimages.com

Засновник Tesla американський мільярдер Ілон Маск несподівано прибув у Китай.

В Пекіні він планує обговорити із високопоставленими чиновниками КНР впровадження технології повного автопілота у своїх автомобілях Tesla. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали суперника Tesla Model Y

Зокрема, Маск збирається обговорити з високопоставленими китайськими чиновниками розгортання програмного забезпечення повного безпілотного водіння і дозвіл на передачу даних за кордон. Про це виданню повідомила людина, обізнана з цим питанням.

Tesla із 2021 року зберігає всі дані, зібрані її китайським автопарком, у Шанхаї, як того вимагають китайські регулятори, і не передає їх назад до Сполучених Штатів.

Тим часом державні ЗМІ КНР зазначають, що маршрут Маска у неділю вдень включає зустріч з Рен Хунбіном, урядовцем, який очолює Китайську раду зі сприяння міжнародній торгівлі.

Нещодавно американська компанія Tesla Inc. мільярдера Ілона Маска заявила, що знижує ціни на свої моделі в Китаї, Європі та США на тлі падіння продажів і надлишку запасів.

Також автовиробник заявив про зниження вартості у США програмного забезпечення допомоги водієві (Full Self-Driving або повний автопілот) на третину - з $12 000 до $8000 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск несподівано прибув до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути