неділя, 22 січня 2017 09:28

"Гітлер не захоплював владу" - Папа Римський попередив про небезпеку фашизму

"Гітлер не захоплював владу" - Папа Римський попередив про небезпеку фашизму

Папа Римський Франциск бачить паралелі між нинішнім зміцненням позицій популістських рухів в Європі та історичними подіями у Веймарській республіці на початку 30-х років минулого століття. На тлі економічної кризи і високого безробіття різко посилилися позиції ультраправих партій.

Про це глава Римсько-католицької церкви заявив в інтерв'ю іспанській газеті El Pais.

"Гітлер не захоплював владу, він був обраний народом і завдав своєму народові величезної шкоди. У час кризи нам відмовляє здатність тверезо мислити", - попередив Франциск.

1933 рік у Німеччині був "типовим", вважає Папа Римський. Країна перебувала у стані кризи і шукала свою ідентичність.

"І тоді прийшов цей харизматичний лідер і пообіцяв дати їм (німцям) ідентичність. Але він дав їм перекручену ідентичність, і ми знаємо, що сталося потім", - сказав глава Римсько-католицької церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт на Донбасі закінчиться Третьою світовою, застеріг Папа Римський

За його словами, люди "за допомогою стін і колючого дроту намагаються захиститися" від тих, хто, як їм здається, загрожує "відібрати їх ідентичність".

Країни, яким загрожує тероризм, мають підстави навіть для більш суворого контролю, зазначив він, додавши, що "жодна країна не уповноважена відбирати у своїх громадян право на діалог з сусідами". У той же час глава Римсько-католицької церкви закликав Європу більше робити для інтеграції біженців.

В іншому випадку європейській спільноті може загрожувати формування нових гетто, подібних комуні Моленбек у Брюсселі, населеній переважно вихідцями з африканських країн, підкреслив він.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що мігранти відмовляються від переселення, якщо країна призначення не Німеччина.
Зараз ви читаєте новину «"Гітлер не захоплював владу" - Папа Римський попередив про небезпеку фашизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути