вівторок, 27 квітня 2021 07:59

Чотирнадцять росіян потрапили під санкції у Великій Британії

Чотирнадцять росіян потрапили під санкції у Великій Британії
Велика Британія ввела санкції проти 14 росіян по "списку Магнітського". Фото: unian.ua

Лондон ввів санкції проти 14 громадян Російськї Федерації в рамках боротьби з корупцією в світі.

Їм буде заборонений в'їзд до Великої Британії, а рахунки будуть заморожені. Список опублікувало МЗС Великої Британії в понеділок, 26 квітня.

Санкції торкнулися росіян, які на думку британської влади, причетні до розкрадання $230 млн з російського бюджету, яке розслідував померлий в СІЗО аудитор Сергій Магнітський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують додаткові санкції проти Росії

У список увійшли заступник керівника управління по боротьбі з податковими злочинами Артем Кузнєцов, ексслідчий Слідчого департаменту Павло Карпов, слідчі Станіслав Гордієвський і Олег Уржумцев, керівники податкових інспекцій в Москві Олена Хімін і подружжя Ольга та Владлен Степанови, юристи Андрій Павлов і Юлія Майорова, гендиректор "Гранд-Актив" Олексій Шешеня, підприємці В'ячеслав Хлєбніков і Віктор Маркелов, а також співвласники "Універсального банку заощаджень" Дмитро Клюєв і Геннадій Плаксін.

Раніше дехто з цих росіян внесли в "список Магнітського" Мінфіну США.

"Акт Магнітського", прийнятий у США 2012 року, визначав коло осіб, причетних до загибелі в російському слідчому ізоляторі аудитора, юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського 2009-го. Останній заявляв про схеми розкрадання та відмивання коштів, організовані російськими чиновниками та силовиками. Особам зі "списку Магнітського "заборонили в'їзд у США і піддали фінансовим санкціям. Пізніше до "списку Магнітського" почали включати винних у порушеннях прав людини в цілому. Аналогічні або схожі правові акти також прийняті у Великій Британії, Канаді, Естонії, Латвії та Литві.

Зараз ви читаєте новину «Чотирнадцять росіян потрапили під санкції у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути