неділя, 23 жовтня 2016 06:17

Білий дім висловив свою позицію щодо заборони хімічної зброї

Білий дім висловив свою позицію щодо заборони хімічної зброї

Білий дім прокоментував представлену на засіданні Радбезу ООН доповідь ООН і Організації по забороні хімічної зброї, в якій наводяться факти застосування режимом президента Башара Асада отруйного хлору проти сирійців в 2014 і 2015 році.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову почала бомбити Алеппо

Білий дім закликав країни-члени ООН, які приєдналися до Конвенції про заборону хімічної зброї, зокрема, Росію та Іран підтримати заходи для запобігання подальшого застосування її в Сирії.

"Надаючи військову та економічну підтримку режиму Асада, Росія дозволяє йому продовжувати кампанію проти власного народу, в тому числі і з порушенням міжнародних норм, що підтверджує доповідь. Всі разом ми повинні послати сигнал, що світова громадськість не буде толерантно сприймати застосування зброї масового знищення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на засіданні Радбезу ООН 21 жовтня була представлена доповідь по Сирії, в якій говорилося, що режим Башара Асада відповідальний за три хімічні атаки. Після обговорення доповідей в Радбезі почалася справжня боротьба між країнами, що володіють право вето за те, як слід відреагувати на наведені факти. Боролися Росія і Китай проти США, Британії і Франції. Зокрема, Росія виступила проти введення санкцій на підставі представлених у доповіді фактів.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім висловив свою позицію щодо заборони хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути