пʼятниця, 13 січня 2012 06:00

За "Спасибо жителям Донбасса" можуть ув'язнювати на 15 діб

"Регіонал" 53-річний Вадим Колесніченко хоче штрафувати на 340 грн або саджати на 15 діб за вигукування політичних "кричалок" під час футбольних поєдинків. Відповідний законопроект зареєстрував у парламенті.

Пропонує виділити спеціальні кімнати на стадіонах для груп швидкого реагування з міліціонерів, приміщення для затриманих. Також — створити міліцейську базу даних із людей, яким заборонено відвідувати матчі.

— Зміни до адмінкодексу ініціювали спеціалісти з футбольних клубів, представники професійного футболу, — говорить Вадим Колесніченко. — Вони забили на сполох перед проведенням Євро. За чинним законом, не мають важелів, щоб зупинити правопорушників. Стюарди, які забезпечують порядок на стадіонах, нічого не можуть зробити. У Європі все давно вирішено. Там штрафують за фаєри, політичні гасла. Є 200 різновидів плакатів, які, за європейськими нормами, не можна використовувати.

Місяць документ розглядатимуть у Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Потім винесуть на голосування.

— Політичні діячі — публічні люди. Якщо їм дістається на стадіонах, значить, щось неправильно в країні, — говорить спортивний журналіст 66-річний Валентин Щербачов. — Фани — індикатор стану суспільства, висловлюють думку більшої частини населення, яку хтось тримає при собі, хтось говорить виключно на кухні. У натовпі це простіше, тому думки і вихлюпуються назовні. Законопроект — крайність. Адже в нас є ще й інтернет, який читає ще ширша аудиторія. Там виражаються куди жорсткіше, ніж на стадіонах. Колесніченко самостійно не писав би цей законопроект і не проводив би його через Верховну Раду. Це колегіальна думка Партії регіонів, яку хтось посоромився або побоявся озвучити. А він із нею виступив як людина з репутацією крайнього і різкого політика.

У серпні під час матчу "Динамо" — "Карпати" вболівальники кілька разів прокричали "Спасибо жителям Донбасса за президента ..." Після цього одного з фанатів — Андрія Кореновського звинуватили в хуліганстві. Тепер він на підписці про невиїзд. Йому загрожує чотири роки в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «За "Спасибо жителям Донбасса" можуть ув'язнювати на 15 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути