пʼятниця, 06 квітня 2012 00:00

За романом Ганни Герман покажуть виставу

22 квітня в Івано-Франківську відбудеться прем'єра вистави "Піраміди невидимі" за романом радника президента 52-річної Ганни Герман.

— Я така суєвірна, як і книга Ганни Герман, тому до показу боюся щось розповідати про майбутню постановку, — каже керівник "Поетичного театру" Надія Грицан, 59 років. Театр існує 10 років, в ньому грають студенти останніх курсів івано-франківського Інституту мистецтв. Вистава "Піраміди невидимі" буде для них дипломною.

— Попередня моя група потім прославилась, уже в обласному театрі зіграли в "Солодкій Дарусі". Ми з ними ставили вистави за творами Тараса Шевченка, Олени Теліги. Романа Іваничука запрошували на спектакль за його оповіданнями, чомусь не приїхав. Запросили й Ганну Герман на прем'єру. В інтернеті багато критики на неї і про її книжку написано. Але ми в політику не влазимо, нас цікавлять лише її дуже життєві новели.

Книгу про галицьке село кінця 1950-х Ганна Герман написала 1998-го, в польському місті Ґданськ.

— Я стала дружиною дипломата. І чоловікові моєму сказали: ти вибирай, або твоя дружина працює на радіо "Свобода", або ти працюєш у дипломатії, — згадує Герман. — Пішла на безробіття. І тоді з туги за роботою, аби чимось себе зайняти, писала. На звичайній друкарській машинці, яку подарувала мені Ярослава Стецько (очолювала Організацію українських націоналістів, була народним депутатом. — "ГПУ") у Мюнхені. До книжки увійшли розповіді моєї бабуні, діда й мої власні дитячі враження.

Роман "Піраміди невидимі" був одним із номінантів на літературну премію "Книга року Бі-Бі-Сі 2011". Але Герман зняла свою кандидатуру, образившись на коментарі читачів в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «За романом Ганни Герман покажуть виставу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути