пʼятниця, 23 вересня 2016 06:55

За ніч в Одесі випала тримісячна норма опадів

Злива затопила Одесу у ніч на 20 вересня. Випала 3-місячна норма опадів — понад 85 мм. Уранці на міських дорогах утворилися кілометрові затори. На вулицях Середньофонтанській, Вільямса і просп. Небесної сотні вода сягала близько 1,5 м. У салони авто потрапляла через бокові вікна і двері.

— На стоянці по Вільямса затопило десятки три машин. Плавали як кораблі. З води їх діставали рятувальники за допомогою пожежних машин, — каже одеситка 23-річна Вікторія Толопа.

Без світла залишилася частина будинків. Зупинилися трамваї і тролейбуси. Замість них мерія випустила на маршрути додаткові мікроавтобуси. Натомість Одеський аеропорт працює. Злива не заважає приймати літаки, пояснюють там.

"Сильний дощ у нашому місті — як кінець світу. Робота спецавтомобілів неможлива. Про зливу в Одесі знали ще два дні тому. Але місцева влада нічого не зробила. Ніхто не вимагає від неї подвигів. Але мали скасувати навчання в школах і попередити про дощ служби, що забезпечують життєдіяльність міста", — пише у "Фейсбуку" Зоя Казанжі, колишній заступник глави Одеської облдержадміністрації.

Наступного дня вода зійшла. Із вулиць, де погано працювали зливні колектори, її відкачали помпами.

Подібних злив в інших регіонах країни синоптики не прогнозують.

— До кінця тижня йтимуть помірні дощі в західних, північних і центральних областях, — каже директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, 61 рік. — Температура знижуватиметься. Уночі буде не більше 9 градусів тепла, вдень — плюс 16. Заморозків найближчими днями не очікуємо. Утримається хмарна погода.

Зараз ви читаєте новину «За ніч в Одесі випала тримісячна норма опадів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути