вівторок, 15 грудня 2015 00:15

Ватажка бойовиків Павла Дрьомова вбили дорогою на весілля

— За чотири дні до вбивства соратники попереджали Дрьомова про можливий замах. Але він холодно поставився до цього, — каже луганський правозахисник Дмитро Снєгирьов, 44 роки.

12 грудня на Луганщині вбили одного з ватажків ЛНР 39-річного Павла Дрьомова на прізвисько Батя. Командував шостим окремим мотострілецьким козачим полком. Його машина вибухнула дорогою з Первомайська до Стаханова.

– 11 грудня Дрьомов одружився з жителькою Санкт-Петербурга. А сьогодні його вбили після весільних урочистостей в ресторані "Ніка". Гуляння тривали другу добу, — пише сайт сепаратистів. У вбивстві бойовики звинуватили українську диверсійну групу.

Дрьомова замовив його заступник Євген Борщевський на прізвисько Борщ, вважає Дмитро Снє­гирьов:

— Борщевського називали наближеним до голови ЛНР Ігоря Плотницького. Козаки звинувачували його. ­Мовляв, хоче зайняти місце їхнього ватажка. А російські спецслужби завербували влітку 2014 року. "Ленд Крузер", у якому загинув Дрьомов, подарував на весілля саме Борщевський. Українські спецслужби навряд могли закласти вибухівку. Дістатися до машини нашим було нереально. Її охороняли.

За тиждень до вбивства в ЛНР видали указ про профілактичні заходи щодо неконтрольованих козаків. Росії Дрьомов був невигідний, бо не сприймав мирних переговорів з Україною. Його підрозділ не виконував наказів і вів бої. Крім того, великий російський капітал хоче запустити заводи у Стаханові. Від Плотницького їм потрібні гарантії контрольованості на цій території. Тобто тут збіглися плани Борщевського, Плотницького й російських спецслужб.

Зараз ви читаєте новину «Ватажка бойовиків Павла Дрьомова вбили дорогою на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути