середа, 22 червня 2016 00:50

Юрія Хорта не відпустили на поруки

— Юру засудили за розірваний портрет Порошенка. Він — особистий ворог президента, — каже вінничанка 61-річна Віра Лінецька. Стоїть біля Апеляційного суду. Там розглядають скаргу 27-річного Юрія Павленка на прізвисько Хорт. Просить переглянути його справу й відпустити на поруки. За нього поручився 42-річний Семен Семенченко, нардеп від "Самопомочі". Два місяці тому Хорту дали 4,5 року тюрми за хуліганство з використанням зброї поблизу Вінницької облради в грудні 2014-го. Насправді його посадили, бо розірвав портрет президента. Про це кажуть вінницькі активісти.

До суду сходяться майже 200 городян. Тримають плакати "Стоп репресії", "Свободу Шостаку — політв'язню" (вінничанина Януарія Шостака розшукують за сутички під облрадою. — ГПУ). По черзі підходять до мікрофона на сцені.

Між виступами натовп співає гімн України. Люди скандують "Хорт не винен" та "Юрі — волю".

— Суд відбувався з порушенням закону. Але Юра не настільки небезпечний, щоб не дозволяти брати його на поруки, — продовжує Віра Лінецька.

Суд відмовляється змінити запобіжний захід для Юрія Павленка. До людей виходить Семен Семенченко.

— Репресії проти активістів посилилися. Це шлях до громадянської війни, — каже. — Але не можна настільки стискати пружину, бо вистрілить. Мені не дали виступити в суді. Це доводить — загроза від олігархів зараз більша, ніж від Путіна.

Коли судді виходили з будівлі, їх закидали порваним папером і документами.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Хорта не відпустили на поруки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути