четвер, 05 травня 2016 06:35

Улітку відкриють новий автовокзал

Автостанцію "Теремки" відкриють улітку на Кільцевій дорозі, 1л, на околиці столиці. Так вирішила комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

— Це буде найсучасніша автостанція Києва. Залучили міжнародних експертів і використали передові технології. Плануємо, що від неї до метро курсуватиме безкоштовний автобус. Вокзал має розвантажити дороги, убезпечити від ДТП і перевезення пасажирів "маршрутниками"-нелегалами, — каже голова комісії Олексій Окопний.

Автостанція матиме 20 платформ. Обслуговуватиме 8500 пасажирів щодня. Планують 213 рейсів. Зал очікування вміщатиме 400 пасажирів.

— Відкрити автовокзал на Теремках мали ще три роки тому. Тоді планували, що автобусні рейси з "Центральної", "Південної" і "Дачної" переведуть туди. Але багатьом невигідно, щоб нова станція запрацювала. Бо досі панує нелегальний бізнес. Через "транспортну мафію" та корупцію легальні перевізники Автолюкс і Еколайф покидають столицю, — розповідає 39-річний В'ячеслав ­Коновалов, транспортний експерт. — Розташування нового вокзалу невдале. Кільцева перевантажена. Це спровокує нові затори і аварії. Краще б звели його трохи далі, за рестораном "Колиба". Там розташовані гаражі, СТО, парковки. Ще покійний Віталій Рева, перший заступник міністра автомобільного транспорту УРСР, пропонував знести Центральний автовокзал. Перенести його на околицю. Теоретично такою заміною міг стати новий автовокзал на Теремках. Але його територія замала. Забудована торговельно-розважальним комплексом, логістичними центрами, теп­лицями.

У Києві є проблема з автовокзалами. Центральний має невдале сполучення із залізничним вокзалом та аеропортом. Їздить одна маршрутка з великим інтервалом. У години пік він ще більший.

Зараз ви читаєте новину «Улітку відкриють новий автовокзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути