пʼятниця, 03 червня 2016 05:55

Українці створили літак для пересування Марсом

26 травня український проект "Марс Хопер" переміг у номінації "Вибір людей" на всесвітньому конкурсі від НАСА (космічне відомство США. — ГПУ). Розроблений командою київських учених літак може рухатися поверхнею планети Марс.

Усього в конкурсі взяли участь 1400 команд. До української увійшли шестеро вчених. На створення проектів конкурсанти мали 48 год., за умовами змагання. Переможців визначали у шести номінаціях.

— Наш літак використовує сухий лід, який вкриває поверхню Марса. Збирає його під час посадки і перетворює на газ. Швидке вивільнення енергії і спричиняє реактивну тягу, — пояснює інженер проекту Олександр Буткалюк. — Літак зможе пересуватися стрибками. За це його прозвали "стрибуном".

Переможці зможуть спостерігати за стартом ракети на одному з американських космодромів. Також 8 вересня вони зустрінуться з представниками НАСА й обговорять подальшу розробку свого винаходу.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили літак для пересування Марсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути