четвер, 15 вересня 2011 06:30

У центральному парку Львова вбили рибу

Автор: фото: Леся МЕЖВА
  Робітники комунального підприємства ”Зелений Львів” зібрали чотири мішки загиблої риби з озерця у Стрийському парку Львова. Нарахували 465 рибин
Робітники комунального підприємства ”Зелений Львів” зібрали чотири мішки загиблої риби з озерця у Стрийському парку Львова. Нарахували 465 рибин

— Працівники парку в понеділок приходять на роботу, а вся риба зверху дохла, — каже 51-річний Ігор Бабій, директор комунального підприємства "Зелений Львів", яке опікується міськими парками. — Шкода. Ця риба багато років жила в нашому озері. Колись її відвідувачі запустили. Ми назбирали 465 рибин.

Стрийський парк — у центрі Львова. Тут є невелике озеро завглибшки 1,5 м із проточною водою. У ньому живуть троє білих лебедів.

— Це улюблене місце всіх львів'ян, — говорить 45-річна Ірина Кирило. Іде парком до польського консульства. — Та мої діти тут виросли, лебедів і рибу годуючи. Невже то бідність людей до такого доводить? Мені теж не солодко, он на заробітки знову їду. Але де ж такий гріх на душу брати?

Працівники парку несуть на утилізацію чотири целофанових мішки загиблої риби. Вона розміром із долоню. Частину забрали на експертизу санітарноепідеміологічна станція та ветеринарна служба.

— Тут водилися карасики і карпи. Часом хлопці з вудками сюди приходили. Ми їх ганяли, — продовжує директор "Зеленого Львова". — Скоріше за все, рибу заглушили струмом. Бо якби отруїли, то вона вмирала би поступово. Десь удосвіта прийшли, кинули провід. Лебедів не зачепило, бо на той час вони ще в будці сиділи. Велику рибу забрали, малу покидали.

Стрийський парк уночі міліція не патрулює, він має нове сучасне освітлення.

Зараз ви читаєте новину «У центральному парку Львова вбили рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути