пʼятниця, 21 жовтня 2016 00:30

"Смерть Павлова вигідна російському керівництву"

— Гибель Моторолы стала нашей всеобщей болью, — заявив на похороні один з очільників бойовиків 50-річний Едуард БАСУРІН.

19 жовтня перекрили центр окупованого Донецька. О 10:00 у театрі опери та балету почалося прощання з російським бойовиком 33-річним Арсеном Павловим на прізвисько Моторола. 16 жовтня його підірвали в ліфті дому, де жив із дружиною й двома дітьми. Спрацював вибуховий пристрій, прикріплений до троса підйомника. Загинув і його охоронець Теймураз Гогіашвілі.

"Склоняюсь к версии о теракте "укро-ДРГ" (диверсійно-розвідувальна група. — ГПУ) или подполья, — написав у соцмережі колишній очільник бойовиків 45-річний Ігор Гіркін. — Арсен за владу не боровся. А ось "укри" його ненавиділи. Його смерть стала новиною №1 на федеральних телеканалах. До Кремля дійшло, що неможливо уникнути військового протистояння з Україною".

— Прості співробітники міністерства держбезпеки ДНР скептичні до версії про українську ДРГ, — каже координатор групи "Інформаційний спротив" і депутат від "Народного фронту" 44-річний Дмитро Тимчук. — Вказують, що українці обрали б простіший спосіб, без проникнення в будинок і мінування ліфта. Ширяться чутки про ліквідацію Мотороли спецгрупою ФСБ Росії.

— Ми хотіли б Моторолу мати в руках як свідка. Він — обвинувачений у справах щодо тероризму й убивств наших громадян, — каже керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук. — Міг вказати прізвища працівників російських спецслужб, які віддавали накази бойовикам. Його смерть вигідна російському керівництву.

— Підрив у ліфті означає, що вбивці знали графік охорони. Їм довіряли. Скоріш за все, це — російські спецслужби, — каже екс-заступник секретаря Ради нацбезпеки України 64-річний Степан Гавриш.

Журналісти підрахували місячну зарплату Мотороли — 350 тис. руб., це 140 тис. грн.

Де саме поховали Павлова — не повідомляють.

Моторола перейшов дорогу Захарченку

Моторолу могли знищити інші бойовики, за однією з версій. Мовляв, той захотів підім'яти під себе ринки й супермаркети і "перейшов дорогу" керівнику ДНР 40-річному Олександрові Захарченку.

Волонтер 48-річний Роман Донік припустив, що покійного підірвали абхазькі бойовики за слова його дружини про Абхазію.

"Господь наделил эту землю безумно красивой природой и невероятно ленивыми людьми. Везде срач и разруха", — написала вона в соцмережі після відпочинку в невизнаній республіці.

Уночі після вибуху в інтернеті з'явилося відео, де четверо чоловіків у балаклавах заявили російською, що ліквідували терориста Моторолу. Наступними жертвами назвали Захарченка й Ігоря Плотницького — керівника самопроголошеної ЛНР. Назвалися представниками праворадикальної організації "Мізантропік дівіжн".

Зараз ви читаєте новину «"Смерть Павлова вигідна російському керівництву"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути