пʼятниця, 09 грудня 2016 09:52

Посилять відповідальність за зміст підручників

Міністерство освіти завершує перегляд навчально-методичної літератури зі своїм грифом. Хочуть уникнути ситуацій, коли в рекомендованих посібниках видрукувані сумнівні ідеї. Наприклад, місяць тому Міносвіти відкликало дозвіл на використання підручника "Сімейні цінності" у школах. У ньому помітили заклики до дискримінації жінок.

— Перевіряємо всю літературу, видану за останні п'ять років. Також готуємо нові правила надання грифу Міністерства освіти для навчальних посібників. Після цього посилимо відповідальність членів комісій, експертів і рецензентів. Через них проходить навчальна література перед наданням їй нашого грифу, — каже міністр освіти й науки 51-річна Лілія Гриневич. Представляє в уряді "Народний фронт". — Також почали гендерну експертизу підручників. Посібники восьмого класу її вже пройшли. Впровадження гендерної складової до вітчизняної освіти — це насамперед пошана до гідності кожної людини, відсутність у навчальних матеріалах і підручниках штампів про певні ролі чоловіка чи жінки. Важливо, щоб до хлопчиків і дівчаток, студентів і студенток — ставлення було однакове. А в системі освіти вчителі і вчительки мали рівні кар'єрні можливості.

Зараз ви читаєте новину «Посилять відповідальність за зміст підручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути