пʼятниця, 11 грудня 2015 06:10

Поліцейські виписали собі штраф

425 грн заплатив патрульний поліції Ужгорода 26-річний Олександр Куртанич за те, що їхав уночі без увімкнених фар. Штраф йому виписав напарник.

— Це вже було близько опівночі. Ми побачили, як патрульна машина спочатку зупинилася на вулиці Минайській і рушила на Венгерську. На авто були проблискові маячки, а от про ближнє світло фар водій забув, — розповідає 36-річний Ростислав Пегеш із громадського руху "Спеціальний контроль". — Поїхали слідом за патрульними. Рукою показали, аби зупинили машину.

За кермом сидів Олександр Куртанич, поруч Олександр Онищук, 28 років. Після зауваження активістів, поліцейські вийшли з авто. Визнали свою провину.

— Напарник водія витяг з авто папку документів і склав на колегу протокол про порушення, — додає Пегеш. — Ми спостерігаємо за працівниками правоохоронних органів, сферою обслуговування, раніше кілька років відстежували роботу ДАІ. Не даємо їм розслабитись. Іноді можемо добу слідкувати. Ми були шоковані від того, що побачили. Патрульний не намагався скористатися службовим становищем. Вчинив, як справжній чоловік, без вагань відповів за свій вчинок.

Штраф поліцейський сплатив наступного дня, коли здав зміну.

— Тут нема нічого такого. Життєва ситуація, кожен може допустити помилку. Патрульні не виняток, відповідати треба всім, — каже Олександр Куртанич. — Не сплативши цього штрафу, не мав би морального права виносити людям постанови.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські виписали собі штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути