середа, 20 жовтня 2010 03:26

"Після показу "Молитви..." українофоби знову піднімуть ґвалт"

"Після показу "Молитви..." українофоби знову піднімуть ґвалт"

П'ятий день у столичному кінотеатрі "Київ" триває тиждень кіно режисера Юрія Іллєнка. Проходить уперше. Щодня показують нову версію фільму "Молитва за гетьмана Мазепу" та одну з Іллєнкових стрічок — "Тіні забутих предків", "Лісова пісня. Мавка", "Лебедине озеро. Зона" та ін.

— Ідея провести тиждень кіно визріла ще за життя батька, — розповідає син режисера Пилип Іллєнко, 33 роки. — Відреставрували його старі фільми та зробили нову версію "Молитви за гетьмана Мазепу".

Над її новою версією Юрій Іллєнко працював за кілька місяців до смерті. Додав свій закадровий текст і скоротив стрічку на кілька хвилин.

— П'ять років права на цей фільм належали продюсеру Ігореві Дідковському, — розповідає вдова режисера 59-річна Людмила Єфименко. — Він мав зробити якісний звук, але за п'ять років навіть пальцем не поворухнув. Думаю, тому, що на нього тиснули Росія чи українські чиновники.

— Упевнений, що після показу "Молитви..." українофоби знову піднімуть ґвалт. Говоритимуть не про операторську роботу чи естетику фільму, а про те, як показано Петра, Меншикова, інших одіозних персонажів, які в історії України є більшими катами, ніж ті, хто влаштував Голодомор. Але ми до цього готові, — каже Пилип Іллєнко. — Хочемо провести такі тижні кіно в інших містах.

Захід триватиме до 22 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Після показу "Молитви..." українофоби знову піднімуть ґвалт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути