четвер, 06 вересня 2012 06:15

Охоронець не впізнав Марію Матіос

З чорної "Тойоти Лендкрузер" екс-голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, яка зупинилася на початку столичної вул. Хрещатик, у середу виходять троє чоловіків. Це кандидати в нардепи від партії "Удар": власник автівки, колишній міністр економіки Віктор Пинзеник та експерт центру Разумкова Павло Розенко. Зупиняються біля інформагентства УНІАН.

— Це мій автомобіль. Він є в мене в декларації, завжди їжджу ним по регіонах. Приїхали зараз зі штабу, — каже Валентин Наливайченко, 46 років.

— Гідрометцентр прогноз дає, що у вересні буде тепло, а потім різко стане холодно, — розповідає колегам 42-річний Павло Розенко. Наливайченко відходить, щоб поговорити  по телефону. Незабаром до них приєднується чорноволоса жінка. Разом із нею заходять до агенції. Чоловіки проходять вільно, жінку не пускають. Вона не звертає уваги та піднімається сходами.

— Дєвушка, ви куди? Підійдіть, зареєструйтесь! — кричить їй у спину охоронець. Чоловіки починають сміятися.

— Це кандидат у народні депутати Марія Матіос, — каже охоронцю Пинзеник.

Всі заходять до кімнати, де має відбутися прес-конференція з презентації акції "Удару" під назвою "Люстрація влади". Вона стартує 5 вересня по всій Україні. На столі стоїть невелика червоно-чорна картонна скриня із зображенням знаку питання.

— Спільно з людьми по всій Україні розпочинаємо збір інформації щодо конкретних фактів корупції у регіонах з боку державних службовців, прокурорів, суддів, керівників бюджетних організацій. Кожен громадянин, який стикався з корупцією, може заповнити спеціальні бланки та вкинути їх у скриньки з логотипом акції. "Удар" складе список корупціонерів. Їхні прізвища оприлюднимо 1 жовтня, — говорить Валентин Наливайченко.

— Проблема корупції — явище, що отруює наше життя, — каже Пинзеник.

— У суспільстві сприйняття корупції є доволі спокійним. Завдання акції — розворушити його, — додає Розенко.

Письменниця 53-річна Марія Матіос сидить серед журналістів та весь час киває на знак згоди з тим, що кажуть її колеги.

За 40 хв. прес-конференція завершується. Кандидати у нардепи виходять на вулицю. Розенко спускається до підземного переходу. Пинзеник сідає у чорну "акуру" з водієм. Наливайченко йде з журналістом до Будинку профспілок. Його авто повільно їде слідом.

Зараз ви читаєте новину «Охоронець не впізнав Марію Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути