вівторок, 13 вересня 2016 06:40

Нотаріуси перевірятимуть законність суддівських рішень

Нотаріусів зобов'язали перевіряти на достовірність судові рішення перед тим, як реєструвати нерухомість, бізнес та інше майно. Це зменшить можливість рейдерських захоплень. Таку ініціативу запропонувало Міністерство юстиції.

— Ми прийняли важливу антирейдерську постанову. До цього рейдери йшли на змову з суддею, який видавав фіктивні рішення щодо реєстрації майна. А насправді не реєстрував їх. Тепер нотаріуси мають обов'язково перевіряти законність таких рішень. Якщо бачать фікцію — реєстраційна дія не здійснюватиметься, — говорить міністр юстиції 37-річний Павло Петренко, представник партії "Народний фронт".

Мін'юст також передав до Національного антикорупційного бюро матеріали щодо спроб захоплення майна й бізнесу.

— Важливо, щоб усі причетні до рейдерства особи понесли відповідальність. Ми закликаємо НАБУ долучитися до підписання меморандуму між Мін'юстом і Національною поліцією про автоматизований обмін інформацією. Це дасть змогу по гарячих слідах затримувати ділків, які причетні до рейдерства, — каже міністр.

Він звернувся до народних депутатів із проханням прийняти проект закону, що запровадить кримінальну відповідальність за вчинення рейдерських захоплень.

— Це буде відповідальність на рівні корупційних злочинів — до восьми років ув'язнення зі спецконфіскацією. Каратимуть усіх причетних до рейдерських схем, — каже Павло Петренко.

Зараз ви читаєте новину «Нотаріуси перевірятимуть законність суддівських рішень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути