пʼятниця, 01 січня 2016 07:35

Найрезонансніші арешти 2015 року

Автор: УНІАН
  Спецпризначенець надягає наручники Сергію Бочковському. За тиждень його звільнять під заставу
Спецпризначенець надягає наручники Сергію Бочковському. За тиждень його звільнять під заставу

— Затримані керували злочинною схемою. Купували паливо в компаніях за завищеними цінами. Потім ці компанії перекидали частину грошей на іноземні фірми. А ті — пересилали гроші на картки підозрюваних, — каже 25 березня на засіданні уряду слідчий Дмитро Бут. Пояснює затримання тодішнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій 49-річного Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького. Обох арештували в залі на засіданні Кабміну.

Бочковському дали два місяці арешту з можливістю внести 1,2 млн грн застави. 2 квітня він заплатив і вийшов на волю. На початку жовтня в міліції повідомили — закінчили досудове розслідування щодо Бочковського. Справу передали до суду. Він завдав збитків державі на 6,6 млн грн.

Під час засідання Ради 17 вересня затримали нардепа з Радикальної партії Ігоря Мосійчука, 43 роки.

Генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував відео, на якому Мосійчук у кафе вимагав 100 тис. грн за ліцензію на видобуток у кар'єрі.

— Порішаємо з міліцією, СБУ, — казав підприємцю.

Мосійчук під арештом. Оголошував голодування і жалівся, що слідчі вибивають із нього зізнання.

— Я вас в АТО защищал, а вы в мой дом пришли, — кричав спецпризначенцям лідер партії "Укроп" Геннадій Корбан, 45 років.

Його арештували 30 жовтня у квартирі в Дніпропетровську. Звинувачують у створенні злочинного угруповання, викраденні людей та розкраданні 40 млн грн з фонду допомоги бійцям АТО.

Корбан до 31 грудня перебуває під цілодобовим домашнім арештом з електрон­ним браслетом. Слідчі Генпрокуратури вимагають взяття під варту. Прокурори вважають, що він сфальсифікував діагноз. 24 грудня в будинку Корбана провели обшук. Наступного дня йому в інституті Амосова зробили операцію на серці. 28 грудня суд постановив арештувати Корбана на два місяці. Його адвокати подаватимуть апеляцію.

З електронним браслетом 2015 року ходили й екс-"регіонали" — колишні голова фракції Олександр Єфремов та міністр юстиції Олена Лукаш.

Їх звинувачують у перевищенні службових повноважень. Євфемову не можна без дозволу залишати межі Києва. Лукаш звільнив суд 28 грудня. Їй повернули паспорти та 5 млн грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Найрезонансніші арешти 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути