вівторок, 28 лютого 2017 06:55

Найбільше крадуть у торговельних центрах

Автор: Оксана Худояр
 

— Украли гаманець у магазині "Зара", що в торговельному центрі "Дрім таун" на Оболоні. Виявила вже на касі. Заглядала в урни — немає. Окрім грошей, у ньому були кредитні картки, водійські права. Картки одразу заблокувала. Документи відновила за три дні. У поліцію не заявляла, — розповідає киянка 29-річна Ольга Мисюкевич.

Останнім часом побільшало крадіжок у торговельно-розважальних центрах, говорять у Нацполіції Києва. В універмазі "Україна" з 23 січня зафіксували 30 випадків.

— У дружини витягли гаманець із сумки. У кишеню підклали 5 гривень на проїзд. Поліцейські сказали: "Це — висяк, забудь". Охорона центру ще й насварила. Мовляв, їм і так турбот вистачає. Вони передовсім слідкують, щоб не було бійок. Ми просили показати відео з камер спостереження — відмовили. Бо не скрізь вони є. До того ж процедура проходить зі слідчим, якщо є направлення прокуратури на розслідування, — згадує Олексій Корчагін, 32 роки.

У киянки Катерини Дорошенко вкрали смартфон.

— Підійшов хлопець, попросив зателефонувати з мого мобільного. Набрала продиктований номер і дала трубку. Він зробив вигляд, що не додзвонився, повернув телефон. Поклала пристрій у кишеню, а за 10 хвилин він зник. У поліції пояснили, що крадій працював зі спільником. Перед тим оцінили марку і справність ґаджета.

Найпопулярніше місце крадіїв — вул. Володимирська біля Національної опери.

— Після завершення вистав на виході з будівлі постійно багато людей. Цим користуються злодії. Звідти фіксуємо виклики майже щовечора, — кажуть поліцейські.

5830 людей скоїли торік у Києві 14 586 злочинів. 37% затриманих ніде не навчалися, а майже половина — безробітні, повідомляють у столичній поліції. 32% — раніше судимі. Серед затриманих 526 жінок і 55 дітей віком від 14 років.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше крадуть у торговельних центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути