вівторок, 14 серпня 2012 07:45

"Найбільша проблема, що мало туалетів"

Автор: фото: Ірина Реріх
  Продавці, які не платять за оренду місця, викладають товар між рядами. Від адміністрації ринку тікають. Часто віддають речі дешевше тих, хто торгує в рядах
Продавці, які не платять за оренду місця, викладають товар між рядами. Від адміністрації ринку тікають. Часто віддають речі дешевше тих, хто торгує в рядах

— На Сорочинці лучше їхати в п'ятницю чи суботу. У ці дні тут проходять яскраві концерти, з'їжджаються найбільше народних майстрів. В інші дні ярмарок нагадує звичайний базар, — розповідає 25-річний Ілля Бондар із Гадяча Полтавської області. Він шість років приїжджає на Сорочинський ярмарок на два-три дні.

Бере в подорож 500 грн. Гроші ховає у внутрішніх кишенях.

— Раз іду по ярмарку, а біля мене подозрітєльний хлопчина в'ється. Куди не ступлю, а він за мною. Поняв, що гаманець може витягнути. Так я зразу ж кошильок дістав, усі гроші вийняв і у внутрішній карман джинсів положив. Хлопчина то замітив і в натовпі затірявся.

Для ночівлі Ілля Бондар бере надувний матрац і намет. Ставить його біля головної сцени.

— Ставити намет треба в п'ятницю до вечора. Бо пізніше вся галявина зайнята буде, — продовжує. — Главне, щоб намет біля людей був. Тоді їх можна просити за вєщами придивлятися. Я у прошлому році біля циганів ночував. Боявся, що крастимуть. Та одна з циганок каже: "Не бойся, нічого в тебе не візьмемо". І справді нічого не вкрали.

Найдорожча страва на ярмарку — шашлик. Вартує 30-40 грн за 100 г.

— Найкраще плов брати. Він 20 гривень коштує, а порція така, що наїстися годин на 5 можна, — говорить Ілля. — Вигідно і в мєстних харчуватися. Я ранком з ярмарку до бабушок вибігаю, які пирогами та борщем перед входом торгують. У них все втричі дешевше і вкусніше. Саме головне — обережно купувати на ярмарку квас у пляшках. Я роки два тому прострочений узяв. То кілька днів ніякий ходив.

Найдешевші сувеніри — у містечку майстрів. Розмальовані дерев'яні ложки коштують — 5-10 грн.

— Раз думав взуття взять. А продавщиця мені таку суму заломила, що очі на лоб полізли. Каже: "Ви ж понімаєте, це Сорочинці". Ото я ложок оптом і набрав.

28-річний Максим Филь із Лохвиці відвідує ярмарок п'ять років поспіль. Їздить із друзями.

— Найбільша проблема, що мало туалетів, — розповідає. — У прошлому році пішли в лісосмугу кашу варити. Як тільки найшли вільне місце, якась тітка забігла нужду справляти. Дивиться на нас: "Ізвіняйте, та нема сил більше терпіть". У нас весь апетит за раз пропав.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільша проблема, що мало туалетів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути