середа, 22 червня 2016 06:35

На птахофабриці згоріли майже 20 тисяч курей

19,6 тисячі курей згоріли на птахофабриці в райцентрі Пустомити на Львівщині. Пожежа почалася близько 16:00 18 червня. Спалахнула цегляна будівля підприємства.

— Виклик отримали через 20 хвилин після займання. Першими виїхали машини з Пустомит, сусідніх сіл. Потім зі Львова, — каже Ігор Курус із управління з надзвичайних ситуацій Львівщини. — Була небезпека, що загоряться ще два ангари з птицею. Але їх вдалося врятувати.

Ймовірна причина пожежі — коротке замикання в електромережі фабрики.

— Мені подзвонив охоронець і прокричав, що ферма горить, — розповідає 29-річний Іван, працівник підприємства. — Три ангари стоять поряд. У кожному по 20 тисяч курей. Згоріла третина. Вогонь бив ізсередини. Хотів кинутися до дверей і випустити птицю. Мене насварили. Сказали, що горящі кури можуть рознести вогонь по всій території.

— Згорілі тушки завезуть на утилізацію на спеціальний завод поблизу міста Жовква. Їх перероблять на м'ясо-кісткове борошно, — говорить Володимир Гулай із Пустомитської райадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «На птахофабриці згоріли майже 20 тисяч курей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути