четвер, 30 червня 2016 00:20

На Донбасі загинув оперний співак

29 червня під час бою в селищі Піски на Донеччині загинув оперний співак 40-річний Василь Сліпак. Воював у складі Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". До війни 19 років жив у Франції. Був солістом Паризької національної опери. В АТО пішов 2014-го.

Василь Сліпак — уродженець Львова. Навчався у Львівській національній музакадемії ім. Лисенка. Концертну діяльність розпочав у студентські роки. Виконував твори Стефані, Вівальді, Тенальї, Вінчі, Моцарта, Березовського. 1997 року переїхав в Париж.

Від початку війни на Донбасі був волонтером. Купив у Франції кілька позашляховиків, відвіз їх в Україну. 2015-го вступив до "Правого сектора". Служив кулеметником. Мав позивний "Міф" — скорочення від Мефістофель. Це була його улюблена партія в опері "Фауст".

— Відбивали атаку сєпарів. Василь загинув з автоматом у руках від кулі снайпера, — каже командир підрозділу Олександр Карась. — У нього залишилися батьки і старший брат. Чи були діти, дружина або кохана, не знаю. Чекаємо на брата, який має забрати тіло.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загинув оперний співак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути