пʼятниця, 17 червня 2016 07:30

На Будинку профспілок побудували готель і ресторан

Автор: ФОТО з сайта www.control.eveningkiev.com
  Компанія ”Буд Жил-Пром” уклала угоду про реставрацію Будинку профспілок, що згорів у ніч на 19 лютого 2014-го. На рішення суду про знесення надбудови не зважає
Компанія ”Буд Жил-Пром” уклала угоду про реставрацію Будинку профспілок, що згорів у ніч на 19 лютого 2014-го. На рішення суду про знесення надбудови не зважає

Компанія "Буд Жил-Пром" додала два поверхи до столичного Будинку профспілок на майдані Незалежності. Підприємство уклало договір лише на ремонт 9-поверхівки, яка вигоріла в ніч на 19 лютого 2014 року. Однак спорудило надбудову.

23 березня Вищий господарський суд України постановив знести її. Проте роботи тривають. Там облаштовують готель, ресторан і квартиру площею 420 кв. м.

Житло на дев'ятому поверсі Будинку профспілок матиме чотири спальні, вітальню та два санвузли. Готель розташують поверхом вище. На одинадцятому — ресторан.

Будівля зачинена. На дверях висить табличка "Кредитне товариство "Профспілкова скарбниця" переїхало на вул. Богдана Хмельницького". Під вивіскою "Київська міськрада профспілок" працює пункт обміну валют.

— Генпідрядник мав ввести будинок в експлуатацію до 31 грудня 2015-го. Натомість надбудував два поверхи, не погодивши з нами. Ми проти, — говорить 53-річний Володимир Любарець із міської ради профспілок. — Перед верхніми поверхами забудовник встановив сітку й решітку, щоб перекрити прохід туди. Ми подали в суд на розірвання договору генпідряду. Писали мерові, в поліцію. Просили Київенерго й Київводоканал відключити будинок від електрики й води. Надбудову мали демонтувати. Відкриття обмінного пункту й кафе "Каратель" на першому поверсі ми теж не дозволяли.

Зараз ви читаєте новину «На Будинку профспілок побудували готель і ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути