вівторок, 19 липня 2016 07:20

Лабіринт обладнали серед кукурудзяного поля

Автор: Тарасенко Тетяна
  Діти бігають між тюками соломи в навчально-розважальному парку атракціонів ”Кукулабія” на столичній вулиці Кільцевій, 110а. Працюватиме до 2 жовтня із середи по неділю
Діти бігають між тюками соломи в навчально-розважальному парку атракціонів ”Кукулабія” на столичній вулиці Кільцевій, 110а. Працюватиме до 2 жовтня із середи по неділю

— Тут майже як у моєї бабусі в селі. Тільки корів нема, — каже 7-річний Олександр Ульянов. 16 липня залазить на трактор у навчально-розважальному парку агроатракціонів "Кукулабія". Цього дня він відкрився на столичній Кільцевій дорозі, 110а.

Посеред поля з триметрової кормової кукурудзи вирізали доріжку у вигляді тризуба. Нижче напис — "Єдина країна". На десяти гектарах парку розташовані лабіринти з мотузок і тюків із соломи, солом'яна гірка, майданчик для аграрних майстер-класів, ділянки з гамаками, для пікніків, є каруселі й батут. У кіосках із вуличною їжею продають хот-доги, біляші, піцу, морозиво та напої.

— Ідея створити "Кукулабію" виникла після поїздки до Америки. Там популярно відпочивати на природі, — каже 32-річний Анатолій Циркун, власник агропарку. — Деякі київські діти не розуміють, звідки беруться овочі, як вони потрапляють у магазин. Ми прагнемо прищепити їм любов до землі, популяризувати сільське господарство.

При вході в парк стоять вказівні стрілки різного кольору. З дітьми граються аніматори. Бігають тюковим лабіринтом, кидаються соломою. Батьки спостерігають. Кілька осіб у кукурудзяному лабіринті шукають клапті паперу з підказками. Якщо хтось загубиться, може зателефонувати на екстрений номер. Тоді запускають дрон (мобільний літаючий апарат. — ГПУ), людину знаходять.

Ліворуч від входу розбили город. Висадили на ньому овочі й салати.

— Тут можна самим щось посадити. Потім восени прийти й з'їсти, — говорить відвідувачка Наталія Остраханцева, 30 років.

— Ангеліна маленька, тому сприймає як дитячий майданчик. Для Києва це щось нове, — каже киянин 30-річний Олександр Китиця. Із дружиною 28-річною Вікторією та 1,5-річною донькою виходять із тюкового лабіринту.

"Кукулабію" внесли до Національного реєстру рекордів як найбільший у країні дизайнерський лабіринт, вирізаний у кукурудзяному полі.

Для дітей до 10 років вхід в агропарк безкоштовний. Для осіб від 10-ти до 18 квитки коштують 50 грн, для дорослих — 100 грн. Заклад працюватиме до 2 жовтня з середи по неділю з 10:00 до 20:00, понеділок та вівторок — вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Лабіринт обладнали серед кукурудзяного поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути