пʼятниця, 23 вересня 2016 06:40

Копачі бурштину побили поліцейських

Автор: Андрій ЖИГАЙЛО
 

Майже 200 копачів бурштину побили патрульних поліцейських і пошкодили їхній автомобіль в урочищі Азалія за 10 км від селища Клесів Сарненського району на Рівненщині. Правоохоронці виїхали туди, щоб припинити незаконний видобуток.

— Люди в масках озброїлися палицями і вимагали, аби поліцейські покинули всі північні райони області. Кричали, що це їхня територія і на ній вони ­копатимуть бурштин, скільки захочуть, — каже Сергій Науменко, керівник поліцейського оперативного штабу по боротьбі з незаконним видобутком бурштину. — Говорили, якщо поліція не лишить їх у спокої — вдадуться до більш радикальних дій.

Нападники втекли, коли на місце інциденту приїхали дві вантажівки з бійцями Нацгвардії.

Також 16 вересня майже 50 людей заблокували поліцейським дорогу до родовища бурштину в селі Тинне Сарненського району Рівненської області. Правоохоронці розігнали натовп і затримали 25-річного чоловіка, який ударив одного зі спецпризначенців.

Після цих інцидентів поліцейські влаш­тували рейд Сарненським районом. Зупиняли для перевірки автомобілі на дорогах. Вилучили бурштину на 1,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Копачі бурштину побили поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути