вівторок, 19 липня 2016 07:15

Комунальники побились із добровольцями

Зранку 14 липня комунальники побились із бійцями добровольчих батальйонів "Донбас", "Айдар" і "Азов". Перші хотіли закрити кафе "Каратєль" у Будинку профспілок на майдані Незалежності. Другі — захищали його.

Напередодні мерія оголосила про початок знесення двох поверхів над Будинком профспілок. Їх звели без дозволів.

— Спершу обгородимо територію, щоб захистити перехожих. Закриємо кафе "Каратєль" на першому поверсі. Підготуємо майданчик для техніки. Потім розвалимо саму надбудову. Роботи триватимуть місяць, — заявив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець, 30 років.

На світанку 14 липня комунальники обгородили будівлю металевим парканом. Із ними прийшли близько 50 чоловіків у спортивних костюмах. Разом із поліцією виламали двері й зайшли в кафе.

За кілька годин до "Каратєля" прибули бійці з батальйонів. Чоловіки у спортивному не дали їм зайти на територію, розбризкали сльозогінний газ. Захисники "Каратєля" поламали паркан, зчинилася бійка. Їх розтягнув спецпідрозділ Нацполіції КОРД. 17 осіб затримали, сімох травмованих відвезли в лікарню.

— Мерія нагнала сюди "тітушок" з Алчевська та Кадіївки (Стаханова. — ГПУ) Луганської області, — каже нардеп від "Самопомочі" 42-річний Семен Семенченко, який приїхав до "Каратєля". — Платить їм від 200 до тисячі гривень за добу.

У міськадміністрації запевняють, що знесення незаконно надбудованих поверхів продовжать.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники побились із добровольцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути