середа, 11 січня 2017 06:35

Ганна Дудич стала одним із кращих педагогів світу

Автор: ФОТО З САЙТА www.hannadudich.blogspot.com
  Учитель англійської Ганна Дудич пояснює матеріал за допомогою інтер­активної дошки. На неї виводить текст і зображення з комп’ю­тера. Побачивши малюнки предметів і речей, школярі краще запам’ятовують їхні назви англійською
Учитель англійської Ганна Дудич пояснює матеріал за допомогою інтер­активної дошки. На неї виводить текст і зображення з комп’ю­тера. Побачивши малюнки предметів і речей, школярі краще запам’ятовують їхні назви англійською

Вчителька англійської 40-річна Ганна Дудич із міста Кропивницький потрапила у рейтинг 50 найкращих педагогів світу. Переможця оголосять в березні в Дубаї в Арабських Еміратах. Там і вручать $1 млн Нобелівської премії для вчителів. У конкурсі брали участь понад 20 тис. викладачів зі 179 країн.

— Про конкурс дізналася два роки тому. Він дає можливість довідатися, чи є у вчителів якісь новаторські ідеї, чи робитимуть вони зміни в освіті країни або на міжнародному рівні. Першого разу мене номінувала заступник директора Наталія Григорівна Ткаченко. Але я тоді відбір не пройшла, — розповідає Ганна Дудич. — Цього разу мала більше досягнень і напрацювань. Документи сама відправила. В анкеті вказала, як стала вчителем і на що витрачу кошти з премії.

Вчителька запропонувала у своєму проекті ідею пересувної лабораторії для учнів віддалених сіл. Це має бути мікроавтобус, оснащений ноутбуками, планшетами, інтернетом, окулярами віртуальної реальності, цифровим мікроскопом і телескопом. Діти з найвіддаленіших куточків матимуть можливість відвідувати уроки із застосуванням найсучасніших технологій.

Ганна Дудич викладає англійську в гімназії імені Тараса Шевченка. Є переможцем Всеукраїнського конкурсу "Вчитель-новатор", який проводить американська компанія із розробки комп'ютерних програм "Майкрософт Україна". В березні 2014 року на Міжнародному освітньому форумі компанії "Майкрософт" у Барселоні Ганна Дудич посіла ІІІ місце в номінації "Спільна робота".

— Це був проект "Казки народів світу". Наші учні з однолітками з інших країн презентували одне одному казки своїх народів. Відбувалося це в онлайн-режимі — діти спілкувалися через комп'ютерний відеозв'язок. Кожна країна представляла казку без тексту — через ілюстрації, сценічну постановку, ляльковий театр, — каже Ганна Дудич. — Діти мали розгадати сюжети казок іншого народу. Таким чином практикували розмовну англійську.

Такі уроки є родзинкою викладання Ганни Дудич. Вона налагодила співпрацю зі школами Туреччини, Китаю і Великої ­Британії.

— Учні від подібних уроків у захваті. Хоч ­заздалегідь не знають, із ким спілкуватимуться. Мають здогадатися за допомогою додаткових гео­графічних і історичних запитань. Наприклад, чи є у тій країні великі річки, чи омивається вона морями й океанами, чи межує з такими-то країнами. А коли ми вже вгадали, між учнями відбувається живе спілкування, говорять про шкільне життя, музику, захоплення та чим живуть тамтешні школярі, — каже вчителька. — Легко зрозуміти британських дітей, з китайськими дещо складніше, бо в них сильний акцент.

Із британської школи вчитель запропонував спільний проект. Домовилися про обмін культурними артефактами.

— Кожна сторона надішле посилки з речами, які характеризують наші країни. Від нас це може бути серветка з вишивкою, прапорець ручної роботи. Коротко опишемо, що це таке і чому важливе для нашої країни. Також для учнів не менш цікаві уроки із застосуванням віртуальних окулярів. Їх мені подарували за участь ще в одному проекті. За їхньою допомогою діти подорожують в різні країни. Учень може відвідати, наприклад, центральну площу Лондона чи інше місто будь-якої країни. Водночас практикує і знання мови, розповідаючи, що бачить навколо себе, — пояснює Ганна Вікторівна.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Дудич стала одним із кращих педагогів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути