пʼятниця, 09 грудня 2016 00:50

Епідемію грипу зафіксували в п'яти областях

Грип і гострі респіраторні інфекції за кількістю хворих перевищили епідемічні показники в Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Луганській і Чернівецькій областях. А також у Києві. Найбільше хворіють школярі, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Із початку грудня на грип і гострі респіраторні захворювання занедужали 229 тис. людей. За перший тиждень кількість пацієнтів віком до 17 років зросла на 19,5%. У листопаді від ускладнень після грипу померли двоє жителів Сумської області — 13-річний школяр і 52-річний чоловік.

У Чернівцях оголосили карантин у школах, відмінили олімпіади. Вчителі консультують дітей через інтернет. У Дніпропетровській області в кількох райцентрах, де найбільше хворих, закрили всі школи. Відмінили уроки в Дніпрі та Сумах. У Києві школи ще працюють. Закривати на карантин планують вибірково. Ті школи та дитсадки, де буде більш як 20% хворих на грип.

Переважають випадки захворюваності через віруси парагрипу. Він розвивається швидко. На другий-третій день закладає ніс, з'являється кашель і температура до 38 градусів. Пацієнти скаржаться на головний біль.

Найменше на грип хворіють у Закарпатській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

Зараз ви читаєте новину «Епідемію грипу зафіксували в п'яти областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути