пʼятниця, 02 серпня 2013 07:00

Електрокабель вибухнув під ногами трьох чоловіків

Автор: фото з сайта www.vk.com
  У Євгена Рудомана обгоріло 10 відсотків шкіри. За два дні до вибуху він був на весіллі сестри
У Євгена Рудомана обгоріло 10 відсотків шкіри. За два дні до вибуху він був на весіллі сестри

— Я как раз смотрел на парней, все было на моих глазах. Они так аккуратненько работали, плитку снимали. Снял, положил. Тут долю секунды что-то пошипело, потом как рванет. У меня аж уши заложило. Пламя поднялось метров на 10 вверх. Секунды 3 стояло, потом пропало, — згадує киянин 56-річний Василь Вадимов. Він продає книжки на столичній вул. Горького. На його очах 30 липня о 14.15 біля входу до парку імені Тараса Шевченка пролунав вибух.

Того дня 21-річні Володимир Чорний, Євген Рудоман і Василь Доменко, 25 років, знімали стару тротуарну плитку на вході до парку з вул. Терещенківської. Робітники зняли 54 плитки і випадково зачепили відбійним молотком електрокабель. Він був під напругою 10 тис. вольт. Вибухом чоловіків розкидало в різні боки.

Молоток тримав Володимир Чорний. У нього обгоріло 92% шкіри.

— Он горел. Сначала катался по земле, сильно кричал. Потом скакал, весь черный. Его друзья лежали рядом, их контузило. Несколько человек сразу начали сбивать пламя. Из детской больницы прибежали врачи, девушка из аптеки притащила обезболивающие, — згадує свідок.

Володимира в критичному стані відвезли до реанімації столичного опікового центру. Туди ж повезли його напарників. У Рудомана обгоріло 10% шкіри, у Доменка — 9%. Вони лежать у відділенні інтенсивної терапії.

Удень 31 липня місце вибуху обнесене металевою огорожею. Висять таблички "Обережно, висока напруга". Сходи розриті. Тротуар у кіптяві, у траві валяються обгорілі клапті одягу. Поряд акуратно складена плитка. Неподалік курять двоє літніх чоловіків у синіх спецівках. Кажуть, постраждалі хлопці — не електрики.

— Они должны были только снять брусчатку. О кабеле им даже не говорили. Они не из Киевэнерго, те всегда с собой имеют карты, — кажуть.

Володимир Чорний і Євген Рудоман родом із села Маньківці Барського району Вінницької області.

— Вони дружать з дитинства, разом вчились, — каже голова Маньковецької сільської ради 48-річний Микола Зброжик. — Виросли у мене на очах. Вова цього року з армії прийшов. Хороші, спокійні, працьовиті, із порядних сімей. Батько Вови на заробітках, мама домашнім господарством займається. Має на рік меншого брата. Женін батько — головний спеціаліст земельного відділу в Барі, мати теж домогосподарка. У родини є ще молодша дочка. У Києві таке сталось, а нам ніхто нічого не каже. Чекаємо, може, треба зібрати якусь поміч. Знаємо, що Вова у дуже тяжкому стані.

У Маньківцях тисяча жителів.

— Усі зараз це обговорюють, — каже місцевий Вадим Оранський, 18 років. — Хлопці постраждали ні за що, винного ж не найдуть. Вони поїхали на заробітки в Київ, бо стидно було в батьків на шиї сидіти. Про того кабеля їм ніхто не казав.

28 липня Євген Рудоман був у Маньківцях, заміж виходила його сестра 18-річна Юлія.

— А в понеділок уранці з Вовкою поїхали на Київ, — додає Вадим.

Володимир зустрічається з дівчиною із сусіднього села.

— У неділю він був у клубі, — каже місцева Яна Тарасенко, 18 років. — Рідко в селі буває, відколи в Київ на заробітки їздить.

Василь Доменко родом зі Жмеринки Вінницької області.

У Київенерго обіцяють надати інформацію, щойно розберуться в інциденті.

Зараз ви читаєте новину «Електрокабель вибухнув під ногами трьох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути