пʼятниця, 28 жовтня 2016 00:10

Єдиний електронний квиток можуть ввести в листопаді

Єдиний електронний квиток на весь міський транспорт може з'явитися в листопаді. Відповідний законопроект до Верховної Ради передало Міністерство інфраструктури.

— Єдиний квиток виведе з тіні маршрутки, які працюють нелегально і з яких не сплачуються податки. До того ж у нас є чимало мікроавтобусів, переобладнаних із вантажних на пасажирські. Вони не відповідають нормам безпеки. Це потрібно виправити, — каже міністр 37-річний Володимир Омелян. В уряді представляє "Народний фронт". — Пасажирам буде вигідно, бо за проїзд не доведеться щоразу платити готівкою. Перевагу відчують і бюджети міст. У грузинському Батумі, де запрацював квиток, надходження до казни зросли на 60 відсотків.

Квиток діятиме на всі види міського транспорту й приміські потяги. Можна буде купити одноразові білети чи абонементи на кілька проїздів. Запровадження системи для одного міста коштуватиме близько 15 млн євро (420 млн грн. — ГПУ). Цю суму можуть надати міжнародні фінансові організації.

У парламенті законопроект мають розглянути 3 листопада. У разі його підтримки, електронний квиток почнуть вводити в містах одразу.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний електронний квиток можуть ввести в листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути